Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη


  • Θρήνος για ένα από τα θύματα στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Sedat Suna)
Στον Νο1 ύποπτο, το Ισλαμικό Κράτος, κυρίως εξαιτίας της ομοιότητας της επίθεσης με αυτή του Παρισιού, αλλά και μετά τη διαβεβαίωση του PKK ότι δεν έχει καμία σχέση με το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη, στρέφονταν οι τουρκικές Αρχές, και σήμερα οι τζιχαντιστές ήρθαν να τους επιβεβαιώσουν.
Σύμφωνα με το Reuters, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο κλαμπ Reina, μια επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους και άφησε πίσω της 69 τραυματίες.

























Η ανάληψη ευθύνης δημοσιεύτηκε στο τζιχαντιστικό «πρακτορείο ειδήσεων» Aamaq· «ένας ηρωικός στρατιώτης του χαλιφάτου επιτέθηκε στο πιο διάσημο νυχτερινό κέντρο όπου οι χριστιανοί γιόρταζαν την παγανιστική γιορτή τους», αναφέρεται στο Associated Press. Ακόμα τονίζεται ότι ο δράστης άνοιξε πυρ ανταποκρινόμενος στις εντολές του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ενώ η Τουρκία χαρακτηρίζεται ως «υπηρέτρια του σταυρού».    Αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας, επιβεβαιώνουν ότι για επτά λεπτά ο δράστης πυροβολούσε στα τυφλά μέσα στο Reina, ρίχνοντας συνολικά 180 σφαίρες. Κατά την είσοδό του στο κλαμπ είχε αφήσει ήδη πίσω του δύο νεκρούς, ένα αστυνομικό και έναν πολίτη.
Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα της Hürriyet και της Karar, επικαλούμενα αξιωματούχους, αναφέρουν ότι ο μακελάρης, που παραμένει άφαντος, ίσως έχει καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν ή το Κιργιστάν. 


Οι φωτογραφίες από το σπίτι της που ανέβασε στο instagram Το ρεβεγιόν με φίλους της Δέσποινας Βανδή Περισσότερα: Το ρεβεγιόν με φίλους της Δέσποινας Βανδή (pics)






Δέσποινα Βανδή έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι πολύ καλή μαγείρισσα. Αυτή τη φορά μαγείρεψε για καλούς της φίλους τους οποίους και είχε καλέσει στο σπίτι της για να γιορτάσουν μαζί την αλλαγή του χρόνου.
Η γνωστή τραγουδίστρια δημιούργησε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι και φυσικά φρόντισε να μοιραστεί κάποιες από αυτές τις ωραίες στιγμές με τους διαδικτυακούς φίλους.
Έτσι ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram φωτογραφίες αγκαλιά με τον πολύ καλό της φίλο Γιώργο Καπουτζίδη, τον συνεργάτη και κουμπάρο της Κώστα Καπετανίδη, ενώ στην παρέα βρισκόταν και η πολύ καλή της φίλη Γωγώ Μαστροκώστα.




Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Γαλοπούλα ψητή με γέμιση από λουκάνικο και ρύζι..

Γαλοπούλα ψητή με γέμιση από λουκάνικο και ρύζι


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά 
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 3 ½ ώρες 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια
ΥΛΙΚΑ
  • τη βρασμένη γαλοπούλα
  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στα τέσσερα
  • αλάτι, πιπέρι
ΓIA TH ΣAΛTΣA
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι αποξηραμένο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
ΓIA TH ΓEMIΣH
  • 1 φλιτζάνι καρύδια ψημένα
  • 400 γρ. λουκάνικο
  • τα εντόσθια της γαλοπούλας ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο ή ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού φασκόμηλο αποξηραμένο
  • 2 μήλα ψιλοκομμένα
  • 1 ½ φλιτζάνι ρύζι
  • 3 φλιτζάνια ψωμί ξερό κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 αβγά μεγάλα χτυπημένα
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό
  • 2 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια ζωμό γαλοπούλας από τη σούπα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185οC. Aναμειγνύουμε το μήλο με τα μισά καρυκεύματα και το πορτοκάλι, και τοποθετούμε το μείγμα στο εσωτερικό της γαλοπούλας. Aλατοπιπερώνουμε τη γαλοπούλα εξωτερικά και στη συνέχεια προετοιμάζουμε τη σάλτσα: Zεσταίνουμε ελαφρά το βούτυρο και προσθέτουμε όλα τα υλικά της σάλτσας. Tοποθετούμε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί, την περιχύνουμε με τη σάλτσα και την ψήνουμε για 2 ½ ώρες περίπου αφού πρώτα την καλύψουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Kατά τη διάρκεια του ψησίματος, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αλείφουμε με ένα πινέλο τη γαλοπούλα με τη σάλτσα. Προς το τέλος, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να ροδοκοκκινίσει. Για τη γέμιση: Ψιλοκόβουμε τα καρύδια. Σοτάρουμε σε 3 κουτ. σούπας βούτυρο το λουκάνικο μαζί με τα εντόσθια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το φασκόμηλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά περίπου. Bάζουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε το μείγμα ξεχωριστά στους 180οC για μία ώρα περίπου.


Πρωτοχρονιάτικος αγώνας δρόμου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πρωτοχρονιάτικος αγώνας δρόμου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος


Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σας προσκαλεί στο SNF RUN, ένα συναρπαστικό Πρωτοχρονιάτικο αγώνα δρόμου που θα πραγματοποιηθεί στην αλλαγή του χρόνου.  
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 23.40 από την Εσπλανάδα, θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς το ΣΕΦ και θα επιστρέψει για ένα θεαματικό και εορταστικό τερματισμό στο ΚΠΙΣΝ, όπου θα μας περιμένουν μουσική, κεράσματα και πολλές εκπλήξεις σε ένα υπέροχο, υπαίθριο Πρωτοχρονιάτικο πάρτι για όλους! 
Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν έως 1.500 δρομείς και η εγγραφή τους μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στο site του ΚΠΙΣΝ. Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν. Ο αγώνας πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τη σχεδιαστική και διοργανωτική επίβλεψη της ΑMKE Αναγέννηση & Πρόοδος. Ο αγώνας  τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο απονέμεται στους τρεις πρώτους άνδρες και γυναίκες, ενώ αναμνηστικά μετάλλια θα δοθούν σε όλους όσους τερματίσουν τον αγώνα. 
Μετά τον τερματισμό, θα υπάρχουν για τους δρομείς ζεστό τσάι, ζεστό κρασί και βασιλόπιτα ενώ θα ακολουθήσει πάρτι με μουσική και κεράσματα στην Αγορά! 
*    Προϋπόθεση συμμετοχής: Ο αγώνας απευθύνεται σε δρομείς ηλικίας άνω των 12 ετών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Στον αγώνα θα γίνουν δεκτοί οι πρώτοι 1.500 δρομείς που θα εγγραφούν. Η φόρμα εγγραφής είναι διαθέσιμη εδώ
*    Ώρα εκκίνησης – τοποθεσία/όριο τερματισμού: Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 31/12 στις 23:40. Το σημείο εκκίνησης θα είναι στην αψίδα που βρίσκεται τοποθετημένη λίγο πριν την Εσπλανάδα, ανάμεσα στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και στη Λεωφόρου Συγγρού. Το ανώτατο όριο ολοκλήρωσης του αγώνα είναι 50 λεπτά.
*    Οδηγίες για την εκκίνηση: Η άφιξη των δρομέων στα μπλοκ εκκίνησης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί 10 λεπτά πριν την εκκίνηση, δηλαδή στις 23:30. 

Το 2017 τρέξτε προς τη Νέα Χρονιά και υποδεχτείτε την γεμάτοι ζωντάνια και ευεξία! 
snfcc-membership-offer
Εξάλλου, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), επιθυμώντας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη μελλοντική λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και να δώσει ώθηση στη δημιουργία μίας κοινότητας που θα αγκαλιάσει το έργο, καλύπτει με δωρεά του το 50% του κόστους για τις νέες εγγραφές Mελών που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο των Χριστουγέννων, για το διάστημα από 22 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου. Η δωρεά του ΙΣΝ θα καλύψει έως 30.000 νέες εγγραφές μελών. Η διαδικασία θα ισχύει για όσες εγγραφές πραγματοποιηθούν στο ΚΠΙΣΝ ή ηλεκτρονικά, στοwww.SNFCC.org/members 
Επιπλέον, είναι εφικτή η αγορά συνδρομής Μέλους ως Δώρο, για όλους όσοι επιθυμούν να την χαρίσουν σε φίλους ή συγγενείς τους, υποστηρίζοντας και με αυτόν τον τρόπο τις δράσεις του ΚΠΙΣΝ.
Οι εγγραφές στο Πρόγραμμα Μελών του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται είτε κατά την επίσκεψη στο ΚΠΙΣΝ, στο ειδικό σημείο εξυπηρέτησης Μελών στην Υποδοχή, ή ηλεκτρονικά στο www.SNFCC.org/members. Για όσα Μέλη εγγραφούν στο Πρόγραμμα από τώρα έως τον Οκτώβριο του 2017, η ισχύς της συνδρομής τους θα διαρκέσει έως τον Οκτώβριο του 2018.
Το Πρόγραμμα Μελών του ΚΠΙΣΝ αποσκοπεί να ενεργοποιήσει τους πολίτες να στηρίξουν τη λειτουργία του ΚΠΙΣΝ, απολαμβάνοντας παράλληλα προνόμια σε σχέση με τις εκδηλώσεις και τις υπηρεσίες του. Οι συνδρομές των Μελών θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων για το ΚΠΙΣΝ, οι οποίες θα βασίζονται στις αξίες που αυτό πρεσβεύει, με αφετηρία το τρίπτυχο παιδεία – περιβάλλον – πολιτισμός, προσφέροντας μια ποικιλία δραστηριοτήτων και καθιστώντας το ΚΠΙΣΝ έναν τόπο προορισμού, ανοιχτό σε όλους. Τα έσοδα από το Πρόγραμμα Μελών θα παραδοθούν ως αποθεματικό για τη λειτουργία του ΚΠΙΣΝ, με την παράδοση του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο.
Τα εγγεγραμμένα Μέλη μπορούν από τώρα να απολαμβάνουν κάποια από τα ιδιαίτερα προνόμια, πριν ακόμη την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ, μέσω εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται ειδικά για Μέλη, συμπεριλαμβανομένων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του ΚΠΙΣΝ.
Το Πρόγραμμα Μελών του ΚΠΙΣΝ αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ www.SNFCC.org/members.


Ρεβιθάδα Σιφνέικη στον ξυλόφουρνο

Ρεβιθάδα Σιφνέικη στον ξυλόφουρνο





Η Σίφνος είναι το προπύργιο της κουζίνας του Αιγαίου, πατρίδα του αρχιμάγειρα Νίκου Τσελεμεντέ και ίσως του Κοντορεβιθούλη… λόγω ρεβιθάδας.
Η ρεβιθάδα είναι η νοστιμότερη που δοκίμασα ποτέ. Σπουδαίο ρόλο παίζουν βέβαια τα ρεβίθια που είναι άνυδρα και ψιλά σχετικά και βέβαια η γάστρα αφού χαρίζει αυτή την ρουστίκ πινελιά στην γεύση, καθόλου τυχαίο που η αγγειοπλαστική ανθεί στο νησί. Αυτό είναι ένα από τα μυστικά της κουζίνας τους.
Τώρα που ο καιρός κρυώνει και ζητά «σπιτική θαλπωρή» και ζεστά φαγάκια η ρεβιθάδα είναι must.
H Mαρία Λεμπέση ξακουστή μαγείρισσα της Σίφνου, μας δίνει την αυθεντική συνταγή.  

Ρεβιθάδα «του Μαρώ»
Από την Μαρία Λεμπέση, του παραδοσιακού ξενώνα «Το Μαρώ» στην Απολλωνία

Υλικά
 500 γρ. ρεβίθια ψιλά και άνυδρα
 αλάτι θαλασσινό
1 ποτήρι ελαιόλαδο εκλεκτό
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα κάθετα σε φέτες
Τρόπος παρασκευής
 Αποβραδίς βάζουμε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα με νερό που φτάνει 3 δάχτυλα κάτω από το χείλος και ρίχνουμε αλάτι θαλασσινό.
΄Επειτα από 10 ώρες τα σουρώνουμε και τα πλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό, τρίβοντάς τα ανάμεσα στις παλάμες μας.
Τα βάζουμε στη «σκεπασταριά» -η πήλινη γάστρα στην ντοπιολαλιά- και ρίχνουμε ζεστό νερό που να υπερκαλύπτει τα ρεβίθια κατά 2 δάχτυλα. Σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε καυτό ξυλόφουρνο.  Ετσι «τυλιγμένη», ψήνεται στη χόβολη για 7 ώρες, χωρίς να βάλουμε επιπλέον ξύλα.
Tα ρεβίθια βγαίνουν «μελωμένα» και η γεύση τους είναι «φευγάτη».

 Αν δεν έχουμε ξυλόφουρνο ψήνουμε την ρεβιθάδα στο φούρνο της κουζίνας μας μέσα σε γάστρα και τα ρεβίθια μελώνουν αφού σιγοψήνονται για 5 ώρες στους 180οC.