Συγκεκριμένα, η Ακαδημία δεσμεύτηκε να διπλασιάσει μέχρι το 2020 τις γυναίκες μέλη της Ακαδημίας, καθώς και τους εκπροσώπους μειονοτήτων.
Παράλληλα, η Ακαδημία αποφάσισε να δίνει σε νέα μέλη της Ακαδημίας τη δυνατότητα να ψηφίζουν για δέκα έτη, δυνατότητα η οποία θα αφαιρείται εάν τα μέλη της Ακαδημίας δεν είναι «ενεργά σε κινηματογραφικές ταινίες» στο μεσοδιάστημα.
Έρευνα των Los Angeles Times είχε βρει πριν από μερικά χρόνια ότι ανάμεσά στα μέλη της Ακαδημίας βρίσκονται και άτομα που έχουν εγκαταλείψει εντελώς την βιομηχανία του σινεμά, αλλά εξακολουθούν να ψηφίζουν για τα Όσκαρ (όπως μία καλόγρια, ένας ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου και ένας απόστρατος ειρηνευτικού σώματος).
«Η Ακαδημία πρόκειται να ηγηθεί και δεν θα περιμένει τη βιομηχανία να τη φτάσει» είπε η πρόεδρος της Ακαδημίας, Σέριλ Μπουν Άιζακς σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι ξεκινά η διαδικασία για την αλλαγή της σύνθεσης της Ακαδημίας.
Τα μέτρα ανακοινώθηκαν μετά τις δηλώσεις πολλών Αφροαμερικανών -όπως ο Σπάικ Λι και ο Γουίλ Σμιθ- οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν σκοπεύουν να παραστούν στην τελετή απονομής των Όσκαρ.
Εν τω μεταξύ, πολλοί σχολίασαν τις δηλώσεις της Σάρλοτ Ράμπλινγκ, η οποία αποκάλεσε το μποϊκοτάζ της τελετής απονομής ως «ρατσιστικό κατά των λευκών».
Ωστόσο, η Ράμπλινγκ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι λυπάται που οι δηλώσεις της παρερμηνεύτηκαν.
«Αυτό που απλά εννοούσα ήταν ότι σε έναν ιδανικό κόσμο κάθε ερμηνεία θα έχει ισότιμες ευκαιρίες να ληφθεί υπόψη. Η διαφοροποίηση στην βιομηχανία μας αποτελεί σημαντικό θέμα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε» αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία η ηθοποιός καλωσορίζει τις πρωτοβουλίες της Ακαδημίας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου