Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Και αντιοξειδωτική και γιορτινή σούπα.


Θα χρειαστείτε:
  1. Περίπου 1/2 κιλό καθαρισμένη κολοκύθα – όσο πιο πορτοκαλί τόσο πιο γλυκιά
  2. 1 μέτρια πατάτα
  3. 2 καρότα
  4. 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  5. 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  6. 1 κύβο ψυγείου ζωμό λαχανικών
  7. 1 ποτήρι λευκό κρασί
  8. 1 πρέζα τριμμένο τζίντζερ – με προσοχή γιατί είναι πικάντικο
  9. βραστό νερό
Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά και βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε σε δυνατή προς μέτρια φωτιά την κολοκύθα, την πατάτα, τα καρότα, το κρεμμυδάκι και τον κύβο ανακατεύοντας που και που με μια ξύλινη κουτάλα. Σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε το τζίντζερ και βραστό νερό να σκεπάσει 2-3 δάχτυλα τα λαχανικά. Μη βάλετε αλάτι γιατί ο κύβος έχει αρκετό.
Βράζετε τη σούπα σε μέτρια φωτιά με κλειστή την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και τα πολτοποιείτε μέσα στο σκεύος με το μπαστούνι ή σε μπλέντερ.
Αν είναι πολύ πυκνή προσθέτετε λίγο νερό και αφήνετε να πάρει 2-3 βράσεις. Αν είναι αραιή τη σιγοβράζετε ανακατεύοντας για μερικά ακόμη λεπτά.
Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα  σκέτη, με τυρί ρικότα, με μια κουταλιά γιαούρτι, με μια κουταλιά cottage cheese ή με sour cream. Ταιριάζει να της προσθέσετε και μοσχοκάρυδο.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου