Μπακαλιάρος μαρινάτος με μουστάρδα Λαχταριστό πιάτο με έντονη γεύση
Υλικά για 2-4 άτομα
Για το μπακαλιάρο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κούπα νερό
- 8 φιλετάκια μπακαλιάρου
Για τη σος
- χυμός από 2 λεμόνια
- ¾ κουταλιάς της σούπας κοφτή, κορν φλάουερ
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη, προαιρετικά
- 2 φλιτζάνια του καφέ λευκό ξηρό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Για το μπακαλιάρο
- Παίρνετε τα φιλέτα μπακαλιάρου, τα αλατοπιπερώνετε, τα ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και τα σκεπάζετε ως τη μέση με νερό.
- Σκεπάζετε το τηγάνι και τα ψήνετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Για τη σος
- Στο υγρό που έμεινε από το τηγάνι ρίχνετε το κρασί, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και αφήνετε να πάρουν βράση.
- Διαλύετε σε ένα φλιτζανάκι το κορν φλάουρ σε 3 κουταλιές νερό. Το προσθέτετε στη σάλτσα και ανακατεύετε.
- Σε αυτή τη φάση, αν θέλετε, προσθέτετε και την κάππαρη μαζί με το δεντρολίβανο.
- Μόλις πήξει ελαφρά η σάλτσα, την αποσύρετε από τη φωτιά.
- Σερβίρετε στα φιλέτα του ψαριού περιχύνοντας με τη σάλτσα και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου