Πιτσάκια-χριστουγεννιάτικο δέντρο με πέστο
Υλικά:
Ζύμη για τάρτες (μία συσκευασία)
½ κούπα πέστο βασιλικού
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
Λίγα ντοματάκια για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξετυλίξτε τη ζύμη πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. «Ανοίξτε» την λιγάκι, τραβώντας τις άκρες και πασπαλίστε με λίγο αλεύρι.
Με μια κουπ-πατ σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, κόψτε όσα δεντράκια «βγάζει» η ζύμη και τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα, σε ένα ταψί.
Ψήστε για 10 με 13 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να «καφετίσουν». Μεταφέρετε τα δεντράκια σε μια πιατέλα κι αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Απλώστε την πέστο και διακοσμήστε με ντοματάκια.
½ κούπα πέστο βασιλικού
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
Λίγα ντοματάκια για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξετυλίξτε τη ζύμη πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. «Ανοίξτε» την λιγάκι, τραβώντας τις άκρες και πασπαλίστε με λίγο αλεύρι.
Με μια κουπ-πατ σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, κόψτε όσα δεντράκια «βγάζει» η ζύμη και τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα, σε ένα ταψί.
Ψήστε για 10 με 13 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να «καφετίσουν». Μεταφέρετε τα δεντράκια σε μια πιατέλα κι αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Απλώστε την πέστο και διακοσμήστε με ντοματάκια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου