Υλικά για 6 μερίδες:
- 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
- 800 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
- 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
- 10 αγκινάρες (τις καρδιές τους)
- Xυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
- 300 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης (ΠΓ
Οδηγίες Μαγειρέματος
- Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες, καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, χαράζουμε στα τέσσερα τις καρδιές αγκινάρας και κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες.
- Σοτάρουμε σε αρκετό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης (ΠΓΕ) ελαφρά τα παραπάνω υλικά.
- Τοποθετούμε τα τηγανισμένα υλικά σε μία κατσαρόλα και περιχύνουμε με το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης (ΠΓΕ) που τα τηγανίσαμε.
- Προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια και 1-2 ποτήρια ζεστό νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε προαιρετικά και 2-3 κουτ. σούπας ανθόγαλο ή μαλακή γλυκιά μυζήθρα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου