Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Κοτόπουλο γεμιστό με γραβιέρα, λιαστή ντομάτα και βασιλικό


υλικά

2 στήθη φιλέτο κοτόπουλου, ανοιγμένα (250 γρ το καθένα)
4 sticks Χωριό γραβιέρα Γλυκιά (50-60 γρ)
5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο
1 κ.σ. Χωριό μαργαρίνη με ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Οδοντογλυφίδες για το ράψιμο

εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα δύο φιλέτα και τα πασπαλίζουμε με το βασιλικό.
  2. Στρώνουμε στην άκρη του κάθε φιλέτου τη λιαστή ντομάτα και τα πιέζουμε με το χέρι ώστε να κολλήσουν τα υλικά στο φιλέτο.
  3. Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ρολάρουμε σφιχτά το κάθε φιλέτο, ράβοντας τις άκρες του με οδοντογλυφίδες (κόβουμε τις άκρες από τις οδοντογλυφίδες εάν περισσεύουν).
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C.
  5. Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε τα φιλέτα απ’όλες τις πλευρές.
  6. Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά περίπου.
  7. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες, κόβουμε λοξά τα φιλέτα και σερβίρουμε μεσαλάτα εποχής.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου