Καρυδόπιτα
Καρυδόπιτα
---------------------------------------------------------
Υλικά
9 αβγά
1 ½ φλ. ζάχαρη
1 ½ φλ. αλεύρι φαρίνα
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 ½ φλ. βούτυρο
2 φλ. καρύδια κομμένα
3/4 φλ γάλα
1 κ.γ. σόδα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
λίγη κανέλα, λίγο γαρύφαλο
1 βανίλια
Σιρόπι:
3 φλ. ζάχαρη
3 φλ. νερό
λίγη φλούδα λεμονιού
----------------------------------------------------------------
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε λιώσει τη σόδα, τα καρύδια, το σιμιγδάλι και τέλος το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί, να φτάνει μέχρι τη μέση τουλάχιστον.
Ψήνουμε στους 200°
Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε το σιρόπι. Θα πρέπει είτε η καρυδόπιτα να είναι κρύα και το σιρόπι ζεστό, είτε το ανάποδο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου