Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας Βούτυρο ή μαργαρίνη
- 500 g Συκώτι (χοιρινό, βοδινό κρέας, πουλερικά, κουνέλι)
- 2 κουταλιές της σούπας Αλεύρι
- 1/4 λίτρου Ξηρό λευκό κρασί
- 1/2 λίτρου Ζωμός
- 1 φλιτζάνι Κρεμ φρες ........η βαζουμε κρέμα γάλακτος
- 1 Σκελίδα σκόρδο
- 2 Φύλλα δάφνης
- 4 κλωναρακια φρεσκο Θυμάρι
- 4 κλωναρακια φρεσκο Μαντζουράνα
- 1 χούφτα Μαϊντανός
- Αλατοπίπερο
- Πιπέρι καγιέν
- 1 πρέζα Μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα Κύμινο σκόνη
- 250 γρ μανιτάρια,
- 2 μεγάλα Κρεμμύδια σε ροδελες κομμεν
α
Οδηγίες
- Κόβουμε το Συκωτι σε λωρίδες. Στη συνέχεια σε τηγανι βαθυ (προσοχή, όχι πάρα πολύ καυτό!) ριχνουμε το Συκωτι και τηγανίζουμε .
- Όταν ροδίσουν, ριχνουμε το αλεύρι, αφηνουμε να πάρει χρωμα ανακατεύοντας και στη συνέχεια σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Βράζουμε λίγο προσθέτουμε το ζωμό, θρυμματισμένο σκόρδο και βότανα. Αφηνουμε να σιγοβράσει και πάλι ελαφρώς.
- Στη συνέχεια, προσθέστε την κρεμ φρες η κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και προσθέστε τα μπαχαρικά.
- Εν τω μεταξύ, καθαρίστε τα μανιτάρια, κομμένα σε μικρά κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι. Όταν τα μανιτάρια παρουν χρωμα, σβηνουμε με λίγο νερό ή λευκό κρασί, προσθετουμε τα μανιτάρια στο Συκωτι
- Τέλος βαζουμε και τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και τα τηγανίζουμε σε πολυ λιγο λαδι
- Σερβιρουμε το Συκωτι και απο πανω τα τηγανιτά κρεμμύδια.
- Σερβίρετε με κάθε είδους ζυμαρικά ,Ρυζι ή πατάτες.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου