Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Συκώτι σε Σάλτσα Κρασιού

recipe image
Συστατικά
  •     2 κουταλιές της σούπας Βούτυρο ή μαργαρίνη
  •     500 g Συκώτι (χοιρινό, βοδινό κρέας, πουλερικά,  κουνέλι)
  •     2 κουταλιές της σούπας Αλεύρι
  •     1/4 λίτρου Ξηρό λευκό κρασί
  •     1/2 λίτρου Ζωμός
  •     1 φλιτζάνι Κρεμ φρες ........η βαζουμε κρέμα γάλακτος
  •     1 Σκελίδα σκόρδο
  •     2 Φύλλα δάφνης
  •     4 κλωναρακια φρεσκο Θυμάρι
  •     4 κλωναρακια φρεσκο Μαντζουράνα
  •     1 χούφτα Μαϊντανός
  •     Αλατοπίπερο
  •     Πιπέρι καγιέν
  •     1 πρέζα Μοσχοκάρυδο
  •     1 πρέζα Κύμινο σκόνη
  •     250 γρ μανιτάρια,
  •     2 μεγάλα Κρεμμύδια σε ροδελες κομμεν
    α


Οδηγίες
  1. Κόβουμε το Συκωτι σε λωρίδες.    Στη συνέχεια σε τηγανι βαθυ  (προσοχή, όχι πάρα πολύ καυτό!) ριχνουμε το Συκωτι και τηγανίζουμε .
  2. Όταν ροδίσουν, ριχνουμε το αλεύρι,  αφηνουμε να πάρει  χρωμα ανακατεύοντας  και στη συνέχεια σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  3. Βράζουμε λίγο προσθέτουμε το ζωμό, θρυμματισμένο σκόρδο και βότανα. Αφηνουμε να σιγοβράσει και πάλι ελαφρώς.
  4.  Στη συνέχεια, προσθέστε την κρεμ φρες η κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και προσθέστε τα μπαχαρικά.
  5. Εν τω μεταξύ, καθαρίστε τα μανιτάρια, κομμένα σε μικρά κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι. Όταν τα μανιτάρια παρουν χρωμα, σβηνουμε  με λίγο νερό ή λευκό κρασί, προσθετουμε τα μανιτάρια στο Συκωτι
  6. Τέλος βαζουμε και τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και τα τηγανίζουμε σε πολυ λιγο λαδι
  7.  Σερβιρουμε το Συκωτι και απο πανω τα τηγανιτά κρεμμύδια.
  8. Σερβίρετε με κάθε είδους ζυμαρικά ,Ρυζι ή πατάτες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου