Λαχταριστό τσιζ κέικ με φράουλαhttp://m-agapi.blogspot.gr

εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Μόλις πήξει ελαφρά, αποσύρουμε το μίγμα από τη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βρίσκουμε μια στρογγυλή αντικολλητική φόρμα με σπαστά τοιχώματα και βουτυρώνουμε τον πάτο της. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το Βούτυρο Αγελάδος Χωριό (ή Βούτυρο Ελαφρύ soft Χωριό) μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα παντού.
Ανακατεύουμε καλά το μίγμα του κορν φλάουρ με το τυρί κρέμα (που εν τω μεταξύ έχει κρυώσει αρκετά) έως ότου ομογενοποιηθεί, και το αδειάζουμε στη φόρμα. Στη συνέχεια, βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Χτυπάμε τη μαρμελάδα φράουλα με το νερό στο μπλέντερ και παράλληλα ξεφορμάρουμε το τσιζ κέικ αφήνοντάς το στο σιδερένιο πάτο της φόρμας.
Περιχύνουμε με τη μαρμελάδα φράουλας και το διακοσμούμε (προαιρετικά) με τις φράουλες που έχουμε προηγουμένως πλύνει και κόψει σε μικρές φετούλες.

Χρόνος παρασκευής
15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
300 λεπτά
Σερβίρει
10 άτομα
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Βαθμολογία

4,67
υλικά
20 μπισκότα digestive τριμμένα στο μπλέντερ του μίξερ σας
100 γρ. Βούτυρο αγελάδος Χωριό ή Βούτυρο Ελαφρύ soft Χωριό
½ κιλό τυρί κρέμα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
150 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
Για τη σος:
200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
10 φρέσκιες φράουλες (προαιρετικά)

εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Μόλις πήξει ελαφρά, αποσύρουμε το μίγμα από τη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βρίσκουμε μια στρογγυλή αντικολλητική φόρμα με σπαστά τοιχώματα και βουτυρώνουμε τον πάτο της. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το Βούτυρο Αγελάδος Χωριό (ή Βούτυρο Ελαφρύ soft Χωριό) μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα παντού.
Ανακατεύουμε καλά το μίγμα του κορν φλάουρ με το τυρί κρέμα (που εν τω μεταξύ έχει κρυώσει αρκετά) έως ότου ομογενοποιηθεί, και το αδειάζουμε στη φόρμα. Στη συνέχεια, βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Χτυπάμε τη μαρμελάδα φράουλα με το νερό στο μπλέντερ και παράλληλα ξεφορμάρουμε το τσιζ κέικ αφήνοντάς το στο σιδερένιο πάτο της φόρμας.
Περιχύνουμε με τη μαρμελάδα φράουλας και το διακοσμούμε (προαιρετικά) με τις φράουλες που έχουμε προηγουμένως πλύνει και κόψει σε μικρές φετούλες.

Χρόνος παρασκευής
15 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
300 λεπτά
Σερβίρει
10 άτομα
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Βαθμολογία

4,67
υλικά
20 μπισκότα digestive τριμμένα στο μπλέντερ του μίξερ σας
100 γρ. Βούτυρο αγελάδος Χωριό ή Βούτυρο Ελαφρύ soft Χωριό
½ κιλό τυρί κρέμα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
150 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
Για τη σος:
200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
10 φρέσκιες φράουλες (προαιρετικά)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου