ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες):
750 γρ. γαρίδες
1 κονσέρβα ντομάτα
5 κ.σ. λάδι
1 φλ. λευκό κρασί
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ - 1 κ.σ. μπούκοβο
1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
2 φιλέτα αντσούγιας, ξεπλυμένα και πολτοποιημένα με το πιρούνι
2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
3 πιπεριές τουρσί, ψιλοκομμένες
2-3 φέτες ψωμί
750 γρ. γαρίδες
1 κονσέρβα ντομάτα
5 κ.σ. λάδι
1 φλ. λευκό κρασί
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ - 1 κ.σ. μπούκοβο
1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
2 φιλέτα αντσούγιας, ξεπλυμένα και πολτοποιημένα με το πιρούνι
2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
3 πιπεριές τουρσί, ψιλοκομμένες
2-3 φέτες ψωμί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο, την αντσούγια, μπούκοβο και αποξηραμένη ρίγανη. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το λευκό κρασί και τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πιπεριές και το βασιλικό. Σερβίρουμε τις γαρίδες πάνω από φέτες ψωμί και περιχύνουμε με ελαιόλαδο, φρέσκο μαύρο πιπέρι και ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.
(Σερβίρουμε με καλό ψωμί ή σπαγκέτι.)
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο, την αντσούγια, μπούκοβο και αποξηραμένη ρίγανη. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το λευκό κρασί και τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πιπεριές και το βασιλικό. Σερβίρουμε τις γαρίδες πάνω από φέτες ψωμί και περιχύνουμε με ελαιόλαδο, φρέσκο μαύρο πιπέρι και ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.
(Σερβίρουμε με καλό ψωμί ή σπαγκέτι.)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου