Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Μοσχάρι με λαχανικά στη γάστρα

Μοσχάρι με λαχανικά στη γάστρα

Μοσχάρι με λαχανικά στη γάστραhttp://m-agapi.blogspot.gr/

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ½ κιλό μοσχάρι
  • 4 πατάτες
  • 3 μελιτζάνες
  • 4 κολοκυθάκια
  • 3 πιπεριές διάφορα χρώματα
  • 2 ποτήρια ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • ½ φλιτζάνι κρασί
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. κεφαλοτύρι ή φέτα

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Ροδίζουμε το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν και σβήνουμε με το κρασί.
Βήμα 2
2) Προσθέτουμε τις ντομάτες και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος.
Βήμα 3
3) Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μεγάλους κύβους και τα τηγανίζουμε ελαφρά. Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει το λάδι.
Βήμα 4
4) Βάζουμε τα λαχανικά στη γάστρα και αδειάζουμε το κοκκινιστό κρέας από πάνω καθώς και το τυρί σε κομμάτια.
Βήμα 5
5) Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 200ºC για μισή ώρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα των λαχανικών μπορεί ν' αλλάξει ανάλογα με τα γούστα.
Η συνταγή είναι από τη Βέροια και τη βρήκα σε περιοδικό με γεύσεις απ΄όλη την Ελλάδα, αλλά την παρουσίασε και η Μπαρμπαρίγου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου