Μοσχάρι με λαχανικά στη γάστραhttp://m-agapi.blogspot.gr/
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 ½ κιλό μοσχάρι
- 4 πατάτες
- 3 μελιτζάνες
- 4 κολοκυθάκια
- 3 πιπεριές διάφορα χρώματα
- 2 ποτήρια ψιλοκομμένη ντομάτα
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- ½ φλιτζάνι κρασί
- ½ φλιτζάνι λάδι
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- αλάτι
- πιπέρι
- 250 γρ. κεφαλοτύρι ή φέτα
Πώς το κάνουμε:
1) Ροδίζουμε το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν και σβήνουμε με το κρασί.
2) Προσθέτουμε τις ντομάτες και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος.
3) Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μεγάλους κύβους και τα τηγανίζουμε ελαφρά. Τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει το λάδι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποσότητα των λαχανικών μπορεί ν' αλλάξει ανάλογα με τα γούστα.
Η συνταγή είναι από τη Βέροια και τη βρήκα σε περιοδικό με γεύσεις απ΄όλη την Ελλάδα, αλλά την παρουσίασε και η Μπαρμπαρίγου.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου