Γλυκιά κολοκυθόπιτα
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό ξυσμένη πορτοκαλί κολοκύθα
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1/2-1 φλ. γαλέτα
- 1-2 κ.γ. κανέλα
- 2 αβγά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- λίγο λάδι
- άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
Πώς το κάνουμε:
- Σε ένα μπολ βάζουμε την ξυσμένη κολοκύθα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και τη γαλέτα και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε για να δούμε αν μας αρέσει η γεύση και μπορούμε να βάλουμε περισσότερη ζάχαρη και κανέλα αν θέλουμε. Προσθέτουμε τα αβγά.
- Στρώνουμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, το λαδώνουμε λίγο, κάνουμε και μερικές χαραγματιές με το μαχαίρι και ψήνουμε στους 180°C για 40' περίπου.
- Όταν ψηθεί ρίχνουμε από πάνω άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν βρείτε φύλλα σφολιάτας για κρουασάν, γίνεται ακόμα καλύτερη.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου