Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Τηγανιτές μπάμιες με τυρί

 Εύκολη 30 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά
Σπορέλαιο για το τηγάνι
1,5 φλιτζ. ψιλοκομμένες μπάμιες
3/4 φλιτζ.καλαμπόκι
100 γραμμ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
μισό κουταλάκι αλάτι
μια πρέζα πιπέρι
μισό φλιτζάνι αλεύρι+2 κ.σούπας ακόμη
1/3 φλιτζ. ξινόγαλα
1 αυγό
γιαούρτι ή άλλη λευκή σος για το σερβίρισμα
Τρόπος μαγειρέματος
1
Βάλε αρκετό λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι και ζέστανέ το.
2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξε καλά τις μπάμιες, το καλαμπόκι, το τυρί, και το αλατοπίπερο.
3
Πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε.
4
Χτύπα ελαφρά το αυγό με το ξυνόγαλα και ρίξ' το στο μπολ με τις μπάμιες.
5
Ανακάτεψε καλά να υγρανθεί το αλεύρι.
6
Μόλις το λάδι κάψει παίρνε μία γεμάτη κουταλιά σούπας από το μίγμα, πίεζέ την ελαφρά και ρίχνε την στο τηγάνι.
7
Τηγάνισε περίπου 2-3 λεπτά κάθε πλευρά να ροδίσει.
8
Βγάλε τις τηγανίτες να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
9
Σερβίρονται ζεστές με γιαούρτι ή άλλη ξινούτσικη σος.
Πρόσθεσε μέσα στο μίγμα για τις τηγανίτες λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για έξτρα άρωμα.....
.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου