Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Μανιτάρια κοκκινιστά

 Εύκολη 30 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά
1 κιλό φρέσκα μικρά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
5 ντομάτες
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 κ.σούπας πελτέ τομάτας
Φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
Τρόπος μαγειρέματος
1
Αφαίρεσε τη φλούδα και τους σπόρους από τις ντομάτες ψιλόκοψέ τες.
2
Βάλε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σώταρε τα κρεμμύδια.
3
Πρόσθεσε την ντομάτα και τα μανιτάρια και ανακάτεψε.
4
Αραίωσε τον πελτέ της ντομάτας με μερικές κουταλιές νερό και ρίξτην στο τηγάνι.
5
Αλατοπιπέρωσε και ρίξε λίγη ρίγανη.
6
Αν το φαγητό σου είναι στεγνό πρόσθεσε λίγο νερό.
7
Άφησε να βράσουν μέχρι τα μανιτάρια να είναι τρυφερά και μαλακά.
8
Γάρνιρε με φύλλα μαϊντανού.
Ιδανικός συνδυασμός για τα μανιτάρια αυτά είναι φυσικά το ρύζι! Επίσης αντί για κανονική ντομάτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ντοματίνια τσέρι!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου