Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Wonuts



Wonuts


 
Μετά το μπουγατσάν (μπουγάτσα+κρουασάν) και το cronut (croissant+donut) ήρθε η ώρα για το wonut, δηλαδή βάφλα (waffle) με donut! Για τους foodies και όχι μόνο!
 
 Εύκολη 1h 20min 4+μερίδες

Συστατικά
1,5 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό κουταλάκι baking powder
μισό κουταλάκι κανέλα
μισό κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζ. γάλα πλήρες
1/3 φλιτζ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
4 κ.σούπας βούτυρο λιωμένο
2 βανίλιες
Για την κανελοζάχαρη
1/3 φλιτζ. ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
Για το γλάσο σοκολάτας
1 συσκευασία σταγόνες κουβερτούρας
1/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σούπας σιρόπι καλαμποκιού
2 βανίλιες
Τρόπος μαγειρέματος
1
Προθέρμανε την βαφλιέρα.
2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικινγκ, την κανέλα και το αλάτι.
3
Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το βούτυρο και τη βανίλια.
4
Ρίξε λίγο λίγο το μίγμα του γάλακτος μέσα στο αλεύρι.
5
Ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν. (Αν σχηματιστούν μικροί σβώλοι δεν πειράζει).
6
Ψέκασε τη βαφλιέρα με μαγειρικό σπρέι και ρίξε 1/3 φλιτζανιού από το μίγμα της βάφλας στο κέντρο της.
7
Κλείσε τη βαφλιέρα και ψήσε 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
8
Ετοίμασε την κανελοζάχαρη. Σε μια χάρτινη σακούλα τροφίμων ανακάτεψε καλά τη ζάχαρη με την κανέλα.
9
Ετοίμασε το γλάσο σοκολάτας: Βάλε τις σταγόνες σοκολάτας σε μέτριο μπολ.
10
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζέστανε την κρέμα χωρίς όμως να βράσει.
11
Ρίξε την πάνω στις σταγόνες και άφησέ τα χωρίς να ανακατέψεις για 5 λεπτά.
12
Ανακάτεψε να ενωθούν.
13
Ρίξε μέσα το σιρόπι και τη βανίλια ανακατεύοντας.
14
Χρησιμοποίησέ το ζεστό.
15
Πασπάλισε τα wonuts σου με κανελοζάχαρη ή βούτα τα στη σοκολάτα.
16
Άφησέ τα σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα πριν σερβίρεις.
Μπορείς να προσθέσεις και τριμμένους ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλο, φουντούκι, καρύδια, καρύδα κ.ά. Για τη συνταγή θα χρειαστείς βαφλιέρα
 Προηγούμενη συνταγή Επόμενη συνταγή 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου