Tα εσπεριδοειδή στη χώρα μας βρίσκονται σε αφθονία και είναι ιδιαίτερα πλούσιες πηγές βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Στην κρέμα αυτή απολαμβάνουμε το πλούσιο άρωμα του γκρέιπφρουτ, ενώ συγχρόνως παίρνουμε άφθονη βιταμίνη C από τον χυμό του.
Υλικά για 8 μερίδες (110 θερμίδες η καθεμία)
* 1 λίτρο χυμό από φρέσκο ανανά και γκρέιπφρουτ (250 ml + 750 ml αντίστοιχα) * 50 γρ. καστανή ζάχαρη
* 70 γρ. κορνφλάουρ
* λίγα φρούτα, για γαρνίρισμα
* Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τα 3/4 του χυμού μαζί με τη ζάχαρη και τη βάζετε στη φωτιά. Βάζετε στον υπόλοιπο χυμό κορνφλάουρ και ανακατεύετε καλά. Όταν ο χυμός ζεσταθεί καλά, χωρίς όμως να πάρει βράση, ρίχνετε τον υπόλοιπο χυμό με το κορνφλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς. Mόλις η κρέμα δέσει και αρχίσει να κοχλάζει, αποσύρετε από τη φωτιά. Aδειάζετε την κρέμα σε 8 μπολ ή ποτήρια της επιλογής σας και περιμένετε να κρυώσει. Γαρνίρετε με φρούτα της επιλογής σας και σερβίρετε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου